Jong Rabo

Auteur: Jessica White, Bestuur

Wij zoeken een nieuwe FLAIRS topper voor volgende jaar! Maar wat doe je eigenlijk als commissielid bij FLAIRs? Paul en Ruben zijn in gesprek gegaan om jullie meer hierover te vertellen!

De afgelopen twee jaar heb jij meegewerkt vanuit Jong Rabo aan het organiseren van FLAIRS. Kan jij uitleggen in je eigen woorden wat het organiseren van FLAIRS zo uniek maakt?
FLAIRS is een uniek evenement waar alle jongerenverenigingen van de grootbanken bij elkaar kunnen komen om te leren naar C-level executives uit de financiële sector maar ook van daarbuiten. Het brengt iets wat voor je gevoel ver weg van je staat ineens heel dichtbij. Ik zie het zelf als Jong Rabo, alleen dan interbancair! Wat ik vooral gaaf vind, is dat je zelf ontzettend veel invloed hebt in hoe het evenement eruit komt te zien.

Kun jij in hoofdlijnen aangeven wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van FLAIRS?
Letterlijk van A tot Z organiseren! Het begint met het bedenken van een goed concept bestaande uit een thema en format van het evenement. Doordat FLAIRS volledig sponsor based is moet er ieder jaar ook sponsoren aangetrokken én behouden worden. Dan zit je aan de onderhandeltafel bij bijvoorbeeld partners van de Big 4 of neem je contact op met nieuw te acquireren partners. Het programma is ook niet compleet zonder een grote spreker. Ook die liggen niet op de plank en moet je ook contact voor initiëren.

Welke capaciteiten moet de persoon volgens jou bezitten om FLAIRS tot een groot succes te maken?
FLAIRS organiseer je gelukkig niet alleen. Iedereen brengt zijn capaciteiten in en samen maak je er een succes van. Echter, je moet sowieso beschikken over een goede dosis doorzettingsvermogen om de tegenvallers op te vangen en een goede hands-on mentaliteit is in de laatste 2 maanden voorafgaand het evenement een absolute must wanneer er veel kleine dingen gedaan moeten worden van inschrijving tot locatie-inrichting.

Tegen welke problemen ben jij tijdens het organiseren van FLAIRS aangelopen en hoe heb jij deze ondervangen?
Dit jaar was de hectiek het grootst door de onzekerheid uit hoofde van de corona-maatregelen. Ons initiële plan kon de prullenbak en hebben enkele maanden van te voren het digitale format ontworpen. In de laatste weken voorafgaand het evenement was er veel onzekerheid welke sprekers er konden en wilden komen. Dit ondervang je door scenario’s te maken en altijd een back-upplan te hebben.

Wat vond jij het leukste om te doen bij het organiseren van FLAIRS?
Het leukste van het organiseren van FLAIRS is om het resultaat te zien van een jaar aan voorbereiding die tot uiting komt tijdens het evenement én vervolgens de reacties hierop te zien of horen.

Wat zou jij graag willen meegeven aan het nieuwe commissielid van FLAIRS?
Deuren gaan pas open als je aan de klink rammelt. Je krijgt zo veel voor elkaar door de vraag te stellen. Misschien gaat niet de deur open die jij wil maar 3 andere waar je nooit aan had gedacht dat die er waren.

Wil je meer weten? Je kan een kijkje nemen op de FLAIRS website; https://flairs.nl/ 

En als je interesse hebt, stuur een email met jou motivatie naar Paul Dijkstra!

Ben jij onze volgende FLAIRS commissielid?

“Iedereen heeft een netwerk nodig om je door het leven te brengen. Jong Rabo is niet alleen een netwerk waar je leert, maar waar je ook een toekomst opbouwt. Hier heb je voor de rest van je leven wat aan, zowel tijdens als na je Rabobankcarrière.”

Berry Marttin - lid raad van bestuur Rabobank