Lunchlezing door Carlijn Kingma 'Het waterwerk van het Geld’

  12:00 uur
  De Werf, location Croeselaan, Utrecht
  Meet Your Company!
  Dutch

  • Rabo Art Affairs
  • Carlijn Kingma
Networking Broadening knowledge

This activity will be in Dutch / Deze activiteit is in het Nederlands

Maak kennis met Artist in Residence Carlijn Kingma tijdens de lunchlezing en stap in het Waterwerk van het geld!

Dinsdag 13 juni om 12:00 uur geeft Cartograaf en Artist in Residence Carlijn Kingma een lunchlezing over ‘Het waterwerk van het Geld’ in de Werf (in de nieuwe Rabo Kitchen). Vanuit Young Rabo mogen wij 25 mensen uitnodigen om deel te nemen aan de lunchlezing. Door je aan te melden voor de activiteit op de Jong Rabo website, zorgen wij dat je plek wordt gegarandeerd. 

Daarnaast wil Carlijn graag in gesprek met jongeren binnen de bank! Door je in te schrijven kan je worden benaderd met de vraag om deel te nemen aan een dialoogsessie over de toekomst van ons geldstelsel.

in het kort:

Datum: 13 juni 12:00-13:00 uur

Locatie: De Werf (Rabo Kitchen), Croeselaan

Bring your own lunch

 

 

Over Carlijn Kingma en het 'Waterwerk van ons geld':

Carlijn Kingma noemt zichzelf cartograaf van de maatschappij; ingewikkelde systemen en vraagstukken vertaalt ze naar onvoorstelbaar gedetailleerde kaarten. “In een steeds complexere samenleving is het makkelijk verdwalen”, legt ze uit. ‘Kaarten helpen ons om daarbinnen te navigeren’. De afgelopen twee jaar werkte ze als artist in residence van Rabobank, aan een kaart over ons geldstelsel.

Money makes the world go round. Wil je íéts van verandering teweegbrengen, dan kom je toch altijd weer uit bij, nou ja, geld. Maar hoe werkt het financiële stelsel precies? Wie drukt ons geld, waar stroomt het naartoe en waarom functioneert het systeem niet voor iedereen?

Dat waren vragen waarmee Carlijn Kingma een jaar of twee geleden aan dit immense project begon. Bij de start wist Kingma zelf eigenlijk ook maar weinig van het geldsysteem. Met een open blik en grote nieuwsgierigheid stortte ze zich samen met twee mede-onderzoekers op dit onderwerp en ging op ontdekkingsreis gegaan langs de verste uithoeken van ons geldsysteem.

Die tocht voerde haar naar allerlei instanties; de belastingdienst, pensioenfondsen en naar tientallen gesprekken met economen en financieel experts binnen onze bank. Met de metafoor ‘geld als water’, tekende ze hoe ons geld stroomt; hoe de waterdruk bepaald wordt, waar het droog dreigt te vallen en op welke plekken de sluizen juist open staan.

In de lunchlezing zal Carlijn Kingma ingaan op haar residency binnen de bank en mogelijke toekomstscenario’s voor het geldstelsel waar ze nu aan werkt.

De tekening ‘Het Waterwerk van het Geld, en drie toekomstscenario’s zijn te zien in de Plint.

Start: Tuesday, June 13, 2023 at 12:00 PM
Organising committee: Meet Your Company!
Sign up opens: Wednesday, May 24, 2023 at 10:00 AM
Sign up closes: Monday, June 12, 2023 at 12:00 PM

De Werf, location Croeselaan - Croeselaan 18, Utrecht

Log in to view the participants for this event.