Bezoek aan NoordOogst - Stadslandbouwproject in Amsterdam Noord

  16:00 uur
  Noord Oogst, Amsterdam
  Regiocommissie West
  Nederlandstalig

  • NoordOogst
  • bedrijfsbezoek
  • fun
Bedrijfsbezoek Kennisverbreding

*This event is in Dutch*

Kom mee met commissie West naar de duurzame stadslandbouwproductie in Amsterdam-Noord!

Er is de mogelijkheid om deze dag te werken in de Mondriaantoren naast het station bij Amsterdam Amstel.  

Wat is het stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord?

Bij NoordOogst houden ze van lekker eten dat op een duurzame manier geproduceerd is. Het is een stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord dat voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen naartoe kan komen om zich te laten inspireren om bewust met eten en duurzaam leven om te gaan. Samen sta je sterk en daarom werken de ondernemers van NoordOogst samen met veel vrijwilligers, stagiaires en buurtbewoners. NoordOogst is een bruisende groeiende plek waar je kunt ontdekken, ontmoeten, onstpannen binnen alle delen van een groene en duurzame leefstijl.

Wat gaan we doen?

We krijgen een rondleiding met een kijkje in de keuken van NoordOogst. We maken een rondje over NoordOogst en er zal ons over de geschiedenis van het terrein verteld worden: dat wat het nu geworden is en misschien nog meer gaat worden. We komen o.a. langs de rokerij, de imker, de opvang, de varkens en het voedselbos.

Daarna wordt er een proeverij verzorgd. Deze bestaat uit wilde kruiden en planten, die op dat moment op NoordOogst groeien. De chefkok van POF (het restaurant van NoordOogst) maakt verschillende dingen voor ons klaar. Hierbij kan je denken aan een bouillon, verschillende dips maar ook gefermenteerde en gerookte producten. Hierbij drinken we water en thee om zo goed mogelijk te kunnen proeven. De proeverij vindt plaats in de tuin met een gezellig vuurtje. 

Wat is het programma?

16:00 ontvangst in biertuin met huisgemaakt welkomstdrankje

16:30 rondleiding NoordOogst

17:30 borrel in biertuin met proeverij

18:30 einde

 

Waar moet ik nog meer over nadenken?

- Er is een mogelijkheid om daarna (op eigen kosten) te gaan eten bij restaurant POF. Heb je hier interesse in? Vul dit bij je aanmelding in. 

Wil je eerst even naar de menu kaart kijken? Klik HIER!

- We vragen voor deze activiteit een eigen bijdrage van 5 euro. Pas wanneer je deze hebt betaald is je aanmelding definitief. 

 

Adres NoordOogst:

Meteorenweg 272

1035 RN Amsterdam

Aanvang: donderdag 25 mei 2023 om 16:00
Organiserende commissie Regiocommissie West
Inschrijven vanaf: donderdag 23 maart 2023 om 12:00
Inschrijven t/m: vrijdag 19 mei 2023 om 12:00

Noord Oogst - Meteorenweg 272, 1035 RN Amsterdam

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.

“Iedereen heeft een netwerk nodig om je door het leven te brengen. Jong Rabo is niet alleen een netwerk waar je leert, maar waar je ook een toekomst opbouwt. Hier heb je voor de rest van je leven wat aan, zowel tijdens als na je Rabobankcarrière.”

Berry Marttin - lid raad van bestuur Rabobank