Jong Rabo

Auteur: Frederique Visser, Bestuur

Je netwerk, CV en leven verrijken? Meld je dan nu direct aan als commissielid bij Young Rabo!

Lijkt het je leuk om als commissielid of voorzitter bij Young Rabo aan de slag te gaan en daarmee actief te worden voor misschien wel de tofste vereniging van de Rabobank? Lees onderstaande en verstuur je aanmelding via de app! Dit kan tot en met 31 oktober. ​Reserveer 9 november ook alvast in je agenda; tijdens deze avond trappen we het verenigingsjaar 2024 af! Belangrijke informatie over de vereniging wordt deze avond met alle commissieleden gedeeld, evenals belangrijke activiteiten waarvan wij verwachten dat jullie commissie deze gaat organiseren.

Wat ga ik doen in een commissie?

In een commissie bedenk en organiseer je leuke, leerzame en inspirerende activiteiten voor onze Young Rabo-leden. Denk aan bedrijfsbezoeken, workshops, borrels, netwerksessies, lezingen, klankbordsessies met groepsdirectieleden, sportactiviteiten en gave trips. Elk jaar is er een scala aan activiteiten dat jij samen met jouw commissieleden organiseert. Bij sommige commissies werk je toe naar één event in plaats van meerdere activiteiten. Zoals het organiseren van het jaarlijks congres, het interbancair evenement FLAIRS of de studiereis. Aankomend jaar zetten we weer in op een goede mix van Nederlandstalige en Engelstalige activiteiten en online en fysieke activiteiten. Bij sommige commissies maak je echte impact door mee te werken aan bijvoorbeeld de strategische speerpunten, promotie of marketing en communicatie van Young Rabo. In een commissiejaar leer je veel door te doen en samen te werken en breid je je netwerk enorm uit. 2023 was al een succes, maar we kunnen niet wachten om van 2024 nog een mooier jaar te maken. Dat doen we niet alleen, en daarom hebben we jullie nodig. Meld jij je aan, zodat we er samen een succesvol jaar van maken? ​​​​​​​

Meld je dan hier aan!

 

Of scroll even naar beneden! 

Wat wordt er van mij verwacht?

  • Als commissielid verwachten we dat je samen met je commissieleden energie en commitment toont om er als commissie een gaaf jaar van te maken met bruisende activiteiten. Een commissie kost nu eenmaal tijd. We verwachten dat je bereid bent die er voor vrij te maken.
  • Als voorzitter ben jij de coach van de commissie. Het zorgen voor een goede teamspirit en samenwerking is erg belangrijk. Samen met jouw commissie brengen jullie activiteiten van begin tot eind tot een succes.

 

Wat krijg ik hiervoor terug?

  • De kans om je binnen de veilige omgeving van Young Rabo verder te ontwikkelen, aan de slag te gaan met jouw leerdoelen en de mogelijkheid om (nieuwe) skills te ontdekken en oefenen.
  • Een leerzame en bovenal mooie ervaring. Een waardevolle aanvulling op jouw cv en een goede manier om jouw betrokkenheid bij de Rabobank in de gehele breedte te vergroten.
  • Een mooie aanvulling op jouw (zakelijke) netwerk. Young Rabo is echt ‘One Rabo’. Je werkt met gemotiveerde mensen vanuit alle organisatieonderdelen.
  • Je levert een actieve bijdrage aan een waardevol netwerk van jonge medewerkers binnen Rabobank en zorgt dat ze met elkaar verbonden blijven, werken aan persoonlijke ontwikkeling en hun mening durven delen over relevante onderwerpen.

 

Vervolg

Nadat je je hebt aangemeld als commissielid of voorzitter, ontvang je tussen 2 en 3 november een e-mail van het bestuur of jij een plekje hebt weten te bemachtigen en voor welke commissie. We doen ons best om iedereen een plek te geven! Echter waren de commissies erg populair vorig jaar en waren er meer aanmeldingen dan plekken waardoor het niet gelukt is om iedereen in te delen. Motivatie is hierin leidend.

Geef via dit formulier je aanmelding aan ons door!
Heb je een vraag of je aanmelding, de aanmeldprocedure of wil je sparren over de mogelijkheden om actief bij te dragen aan Young Rabo? Neem dan contact op met Luuk Willems via Luuk.willems@rabobank.nl.

 

Commissies 2024

Afterwork Commissie

Wil jij deel uitmaken van het ultieme plezier team? Na het enorme succes van afgelopen jaar is er ook dit jaar de Afterwork commissie weer onderdeel van Young Rabo. Wij zoeken commissieleden die voort willen bouwen op legendarisch nieuwe traditie die afgelopen jaar is opgezet, namelijk het organiseren frequente borrels en sociale activiteiten door heel het land. Wees geïnspireerd door (Heineken) Rabobank Afterwork of een jaarlijkse pubquiz league. Organiseer samen met je commissieleden komend jaar de standaard YR borrel. Netwerken, plezier hebben, en vooral ook even ontspannen naast je drukke baan. Dat is waar deze commissie om draait.


Flairs

FLAIRS is hét grootste jaarlijkse interbancaire congres van Nederland, waar jonge en ambitieuze bankiers hun ideeën over de financiële sector delen door middel van prikkelende workshops, presentaties en inspirerende paneldiscussies. Met het gave Flairsevent van 29 september bij de ING nog vers in het achterhoofd zijn we alweer op zoek naar een nieuwe afgevaardigde voor Young Rabo. Als FLAIRS commissielid neem je plaats in een intercompany commissie. Maak jij van FLAIRS 2024 een succes én vergroot je graag je netwerk binnen de financiële sector? Dan zoeken we jou!


Grow Commissie

Binnen Young Rabo staat persoonlijke ontwikkeling van onze leden centraal. De GROW! Commissie zorgt voor prikkelende activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van soft- en hardskills van onze leden en ze inspireert om het beste uit zichzelf te halen. Dit kan trainingen, workshops of inspirerende sprekers betreffen. Een onderdeel van het commissiejaar is het succesvolle GROW! weekend, waarin we tijdens een weekend weg met een groep young professionals niet alleen onszelf, maar ook elkaar beter maken. 


Regio Commissie (4X)

Ben jij actief in de regio? Beschik je over een lokaal netwerk, of wil je dat graag opdoen, en wil jij daarnaast gave bedrijfsbezoeken of excursies in een specifieke regio organiseren? Dan is een regiocommissie wat voor jou! Want Young Rabo is voor iedereen, van het noordelijkste puntje van Groningen tot aan Zuid Limburg. Naast bedrijfsbezoeken ben je vrij in de organisatie van events, dit kunnen ook netwerkactiviteiten rondom ons coöperatieve karakter zijn. Iedere regiocommissie bestaat uit ongeveer 4 leden.


Sport Commissie

De sportcommissie probeert elk jaar onze leden van hun bureaustoel af te krijgen. Sport is de perfecte manier om elkaar informeel beter te leren kennen en je mentaal en fysiek lekker fit te voelen! Als commissielid help je met het organiseren van, hoe kan het ook anders, sportieve activiteiten. Denk aan de jaarlijkse Young Rabo Skitrip, het fenomenale zeilweekend, activiteiten omtrent voeding en geest. Je kan het zo gek niet bedenken, zolang het maar iets met sport te maken heeft. Disclaimer: het is nog niet bekend welke commissie, sportcommissie of intercompany commissie, de skireis gaat organiseren. Houd dit in je achterhoofd tijdens het aanmelden voor de commissie!


Research Trip Commissie

De Studiereiscommissie organiseert elk jaar een van de mooiste reizen die je met jouw Young Rabo collega’s kunt maken. Met een commissie van 5 personen bepaal je het doel van de reis en werk je een gave (buitenland) bestemming met bijbehorend thema uit. Zowel op de inhoud, als op persoonlijk leiderschap is dit een event waar je bij wilt zijn. In 2024 willen we wederom de koffer (of backpack) pakken. Je organiseert deze onvergetelijke reis voor 40 Young Rabo leden en je draagt zorg voor een inspirerend programma, een uitdagend thema, een prikkelend persoonlijk ontwikkeltraject en gezellige activiteiten. Dit jaar krijgt de commissie een extra uitdaging mee. Gezien de recente ontwikkelingen op het gebied van klimaat, i.c.m. de Road2paris agreement, zal de studiereis dit jaar in een nieuw jasje gestoken worden. Vanuit Young Rabo, de Rabobank en onze RVA hebben we onszelf meermaals de vraag gesteld: met 40 personen naar de andere kant van de wereld vliegen voor een week, is dat nog van deze tijd? We zijn dan ook erg benieuwd hoe jij tegen deze kwestie aan kijkt en zien deze visie dan ook graag terug in je aanmelding.


Meet Your Company Commissie

Wist je dat Rabobank een eigen historicus in dienst heeft? En dat wij betrokken zijn bij The Dutch Design Week? Dat BPD en DLL bedrijven zijn die 100% onder Rabobank vallen? Nee? Zo zijn er nog veel meer afdelingen die minder bekend zijn binnen de bank. Meet your Company laat het zien! Als commissielid organiseer je sessies met Groepsdirectieleden of andere toonaangevende collega's waarmee onze leden Rabobank goed leren kennen en hun netwerk vergroten bij verschillende afdelingen. 


Branding Commissie

De branding commissie is veel meer dan alleen marketing en communicatie! We zoeken zowel creatievelingen als échte Young Rabo ambassadeurs. Naast het bijhouden van de website, socials en nieuwsbrieven zoeken we enthousiastelingen die Young Rabo willen promoten. Zo organiseert de branding commissie elk jaar een promoweek, zijn ze verantwoordelijk voor de Merch (komend jaar toffe truien?) maar ook voor bijvoorbeeld de lunches voor nieuwe leden. Een commissie met enorm veel diversiteit dus. Daarnaast denk je mee over hoe we de Young Rabo werkvloer nog cooler en onderscheidener kunnen maken dan de traditionele kantoortuin. Hier zitten voor komend jaar zeker nog uitdagingen in. Geen vlotte pen maar wel een vlotte babbel? Alle skills zijn welkom in deze commissie!


Intercompany Commissie

Een splinternieuwe commissie in ons aanbod: de Intercompany commissie. Het afgelopen jaar is maar weer gebleken hoeveel plezier en waardevolle connecties onze leden halen uit de Intercompany events. De Intercompany commissie is dé sleutel tot grenzeloos netwerken, sportieve uitdagingen breder dan alleen Young Rabo en veel fun. Als lid van deze commissie, ben jij de spil in het organiseren van verbindende borrels, inspirerende netwerksessies, energieke sportactiviteiten en het zeer succesvolle Intercompany festival. Als lid van deze commissie is samenbrengen je passie, niet alleen binnen Young Rabo. Aangezien deze commissie nieuw is geld het credo: de sky the limit. Gebruik al je creativiteit om zelf een I/C event op te zetten, of haak aan bij hetgeen wat er al bestaat. Disclaimer: het is nog niet bekend welke commissie, sportcommissie of intercompany commissie, de skireis gaat organiseren. Houd dit in je achterhoofd tijdens het aanmelden voor de commissie!


Coöperatieve Impact Commissie

De Coöperatieve Impact Commissie is terug van weggeweest. Binnen de Coöperatieve Impact Commissie richt je je op activiteiten die aansluiten bij de coöperatieve thema’s van Rabobank net als doelstelling het versterken van de coöperatieve identiteit en maatschappelijke betrokkenheid van onze leden. Zo kun je denken aan vrijwilligerswerk of andere bijdrage aan een maatschappelijk of coöperatief project of thema. In deze commissie draag je bij aan activiteiten die passen bij actuele thema’s die gelinkt zijn aan ‘Growing A Better World Together’ en zorg je dat we samen met onze leden maatschappelijke impact maken. Als klap op de vuurpijl organiseert deze commissie aan het eind van het jaar de charity party, waarmee er geld opgehaald kan worden voor een goed doel naar keuze, i.c.m. een tof feest. Hoe cool is dat!


Sustainable Future Committee

Om als bank onderscheidend en future-proof te blijven, zetten we vol in op duurzaamheid, innovatie en de toekomst van de bank en haar medewerkers. Het doel van de Sustainable Future Committee is om Young Rabo-leden kennis te laten maken met deze thema’s rondom de drie transities waar wij als bank voor staan; De klimaat- en energietransitie, de voedseltransitie en de transitie naar een inclusieve samenleving. We leren zowel van initiatieven in de bank, als van bedrijven, klanten en partners om onze leden te informeren en inspireren. Als commissielid neem jij onze leden mee in wat dat voor ons betekent en wat wij en de bank moeten doen om te groeien naar een Sustainable Future!

 

Nog niet aangemeld? Klik dan hier om dat als nog te doen!

Schrijf je nu in voor een Young Rabo commissie voor 2024!

“Ik ben ontzettend trots op de vereniging die er nu staat;
passievolle, gedreven mensen die gaan voor hún organisatie en daarmee (Jong) Rabo uniek maken!”

Marijke Klaver – Voormalig voorzitter Jong Rabo