Jong Rabo

Auteur: Jessica White, Bestuur

Wil jij leuke, energieke en inspirerende activiteiten organiseren? En collega’s leren kennen van andere afdelingen binnen de Rabobank? Meld je dan aan als commissielid bij Jong Rabo!

Jong Rabo is met ruim 1.250 leden hét netwerk voor medewerkers tot 36 jaar van de Rabobank. Met een mooi palet aan activiteiten, georganiseerd door ruim 70 enthousiaste leden, staan wij voor een veilige omgeving waarin young professionals zich ontwikkelen, verbinding maken en hun mening durven delen op relevante topics. Zit jij vol met ideeën voor nieuwe activiteiten? Dan hebben we goed nieuws! Voor de commissies in 2021 zijn we op zoek naar jou!

Meld je aan als commissielid of voorzitter voor 2021!

Lijkt het je leuk om als commissielid of voorzitter bij Jong Rabo aan de slag te gaan? Lees onderstaande, stuur een e-mail en reserveer donderdagavond 5 november alvast in je agenda. Tijdens deze avond trappen we het verenigingsjaar 2021 af!

Wat ga ik doen in een commissie?

In een commissie bedenk en organiseer je leuke, leerzame en inspirerende activiteiten voor Jong Rabo-leden. Denk aan bedrijfsbezoeken, workshops, netwerksessies, lezingen, klankbordsessies met groepsdirectieleden, sportactiviteiten en gave trips. Elk jaar is er een scala aan activiteiten dat jij samen met jouw commissieleden organiseert. Bij sommige commissies werk je toe naar één event in plaats van meerdere activiteiten. Zoals het organiseren van het jaarlijks congres, het interbancair evenement FLAIRS of de studiereis. Aankomend jaar organiseer je een goede mix van Nederlandstalige en Engelstalige activiteiten en online en fysieke activiteiten. In een commissiejaar leer je veel door te doen en samen te werken en breid je je netwerk enorm uit. In bijzondere tijdens als deze doen we een beroep op iedereens verandervermogen en creativiteit. Samen gaan we dit mooie avontuur aan en maken we er een succesvol jaar van!

Wat wordt er van mij verwacht?

 • Als commissielid verwachten we dat je samen met je commissieleden energie en commitment toont om er als commissie  een gaaf jaar van te maken met bruisende activiteiten. Per week besteed je gemiddeld twee tot vier uur vrijwillig aan Jong Rabo.
 • Als voorzitter ben jij de coach van de commissie. Het zorgen voor een goede teamspirit en samenwerking is erg belangrijk. Samen met jouw commissie brengen jullie activiteiten van begin tot eind tot een succes. Per week besteed je gemiddeld vier tot zes uur vrijwillig aan Jong Rabo.

Wat krijg ik hiervoor terug?

 • De kans om je binnen de veilige omgeving van Jong Rabo verder te ontwikkelen, aan de slag te gaan met jouw leerdoelen en de mogelijkheid om (nieuwe) skills te ontdekken en oefenen.
 • Een leerzame en bovenal mooie ervaring. Een waardevolle aanvulling op jouw cv en een goede manier om jouw betrokkenheid bij de Rabobank in de gehele breedte te vergroten.
 • Een mooie aanvulling op jouw (zakelijke) netwerk. Jong Rabo is echt ‘One Rabo’. Je werkt met gemotiveerde mensen vanuit alle organisatieonderdelen.
 • Je levert een actieve bijdrage aan een waardevol netwerk van jonge medewerkers binnen Rabobank en zorgt dat ze met elkaar verbonden blijven, werken aan persoonlijke ontwikkeling en hun mening durven delen over relevante onderwerpen.

Wat zijn de Jong Rabo speerpunten van 2021?

 • Future of Work
 • De coöperatieve Rabobank
 • Safety & Inclusion

Meld je aan als commissielid of voorzitter voor 2021!

Lijkt het je leuk om als commissielid of voorzitter bij Jong Rabo aan de slag te gaan? Lees onderstaande, stuur een e-mail en reserveer donderdagavond 5 november alvast in je agenda. Tijdens deze avond trappen we het verenigingsjaar 2021 af!

Aanmelden als commissielid:

Wij zijn benieuwd naar wie jíj bent en wat jij dit jaar zou willen bijdragen, ontwikkelen of doen. Lever vóór 12 oktober 12:00u het volgende aan bij Moniek Schoenmaker (moniek.schoenmaker@rabobank.com):

Vier foto’s/afbeeldingen/plaatjes die het volgende laten zien:

 • Wie ben je?
 • Welke eigenschap van jezelf ben je het meest trots op?
 • Wat zou je uit dit commissiejaar willen halen?
 • Wat is jouw idee voor de commissie waarvoor je je aanmeldt? (Activiteit/verbetervoorstel/visie/etc.)

Geef bij iedere foto een korte tekst (2-3 zinnen) waarin je een toelichting geeft.

We moedigen je aan om creatief te zijn!

Tevens:

 • Geef duidelijk aan dat je jezelf aanmeldt voor het commissielidmaatschap;
 • Geef een top drie van commissies die jouw voorkeur hebben;

Aanmelden als voorzitter:

Wij zijn benieuwd naar wie jíj bent en wat jij dit jaar zou willen bijdragen, ontwikkelen of doen. Lever vóór 14 oktober het volgende aan bij Moniek Schoenmaker (moniek.schoenmaker@rabobank.com):

Zes foto’s/afbeeldingen/plaatjes die het volgende laten zien:

 • Wie ben je?
 • Welke eigenschap van jezelf ben je het meest trots op?
 • Wat zou je uit dit commissiejaar willen halen?
 • Wat is jouw idee voor de commissie waarvoor je je aanmeldt? (Activiteit/verbetervoorstel/visie/etc.)
 • Aan welk Jong Rabo speerpunt zou je willen bijdragen?
 • Hoe zie jij leiderschap en hoe zou jij hier invulling aan willen geven?

Geef bij iedere foto een korte tekst (2-3 zinnen) waarin je een toelichting geeft.

We moedigen je aan om creatief te zijn!

Tevens:

 • Geef duidelijk aan dat je jezelf aanmeldt voor het voorzitterschap;
 • Geef een top drie van commissies die jouw voorkeur hebben;

Vervolg

Nadat je je hebt aangemeld als commissielid of voorzitter, ontvang je na 16 oktober een e-mail van Moniek met daarin de bevestiging in welke commissie en rol, jij Jong Rabo in 2021 versterkt.

 

De 2021 Jong Rabo Commissies

Innovatiecommissie

 • 3 commissieleden
 • 1 voorzitter
 • Tech & Innovatie

De omgeving waarin de Rabobank actief is, verandert met hoge snelheid en toenemend tempo. Wil jij ervoor zorgen dat onder deze veranderde omstandigheden, Rabobank relevant blijft? Meld je dan nu aan voor de innovatiecommissie. Het doel van de innovatiecommissie is om Jong Rabo-ers kennis te laten maken met de laatste trends op het gebied van innovatie. We bieden handvatten om zelf aan de slag te gaan met innovatie en andere hiervoor te inspireren. We zoeken verbinding met initiatieven binnen en buiten de bank en bereiden Jong Rabo leden voor op de toekomst!

GROW! -commissie

 • 4 commissieleden
 • 1 voorzitter
 • Activiteiten die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, groei en vitaliteit van Jong Rabo-leden

Binnen Jong Rabo staat persoonlijke ontwikkeling van onze leden centraal. De GROW! Commissie zorgt voor prikkelende activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van soft- en hardskills van onze leden en ze inspireert om het beste uit zichzelf te halen. De commissieleden van de GROW! Commissie werken nauw samen. Persoonlijke ontwikkeling staat niet alleen voor onze leden maar ook voor onze commissieleden centraal. We willen elkaar in ieders kracht zetten en uitdagen op ontwikkelpunten. Voor ons is het niet “jij wordt beter door mij” maar “wij worden beter door elkaar”. In 2020 hebben we, ondanks de onverwachte wending rondom COVID-19, weer prachtige activiteiten neergezet. We zijn benieuwd naar wat jouw ideeën!

Sportcommissie

 • 4 commissieleden
 • 1 voorzitter
 • Focus op sport, vitaliteit en gezondheid
 • De jaarlijkse skireis (mits dit mogelijk is, afhankelijk van actuele situatie)

“De sportcommissie probeert elk jaar het sportieve in de leden van Jong Rabo naar boven te krijgen. Sport is de perfecte manier om elkaar informeel beter te leren kennen, het verbindt en bovendien draagt het bij aan persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Als commissie lid help je met het organiseren van sportieve activiteiten in een fijne informele sfeer. Sportactiviteiten zijn doorgaans zeer populair dus het levert veel contacten op, en je hebt veel verantwoordelijkheid. Ieder jaar laat de sportcommissie leden kennismaken met nieuwe of onbekende sporten en inspireren we onze leden door activiteiten rondom gezondheid en vitaliteit. Ook traditionele sporten komen aan bod. Heb je ideeën, verantwoordelijkheid, eigenaarschap en veel energie? Meld je dan aan voor de SportCie 2021!

Social Impact Committee

 • 3 commissieleden
 • 1 voorzitter
 • Maatschappelijke activiteiten met impact

De Social Impact Commissie is een relatief nieuwe commissie binnen Jong Rabo. Binnen de Social Impact Commissie richten wij op activiteiten met een maatschappelijk thema. Zo kun je denken aan vrijwilligerswerk of andere bijdrage aan een maatschappelijk project of thema. Zo hebben we dit jaar taalles gegeven aan nieuwkomers, hebben we een actie gedaan voor eenzame ouderen tijdens de lockdown en hebben we gewerkt aan onze debatskills in een vurig debat over lastige maatschappelijke thema’s. In deze commissie draag je samen met bevlogen mensen bij aan activiteiten die passen bij actuele thema’s die gelinkt zijn aan ‘Growing a better word together’. In deze commissie zorg je dat we samen met onze leden social impact genereren!

Studiereiscommissie

 • 4 commissieleden
 • 1 voorzitter
 • Eén studiereis voor 40 Jong Rabo-leden

De Studiereiscommissie organiseert elk jaar een van de mooiste reizen die je met jouw Rabobank collega’s kunt maken. Met een commissie van 5 personen bepaal je het doel van de reis en werk je een gave bestemming met bijbehorend thema uit. Je bent verantwoordelijk voor het neerzetten van een onvergetelijk programma, waarin inhoud, persoonlijke ontwikkeling en fun niet mogen ontbreken. Door een jaar lang intensief met elkaar op te trekken leer je jouw commissieleden goed kennen en ontstaat er een waardevolle onderlinge band. Komend jaar zal de invulling flink afhankelijk zijn van de omstandigheden in de wereld. De studiereiscommissie staat voor het gave avontuur om binnen de grenzen van de mogelijkheden een zo waardevol mogelijke trip neer te zetten, ongeacht de bestemming. Zoals ook afgelopen jaar is gebleken, je hoeft niet ver te reizen om Jong Rabo veel van de wereld en de Rabobank laten zien!

Marketing- & Communicatiecommissie

 • 5 commissieleden
 • 1 voorzitter
 • 2 onderdelen: Marketing & Communicatie + Promotie Jong Rabo
 • Communicatie en marketing binnen en vanuit Jong Rabo, zoals:
  • Het maken en versturen van de nieuwsbrief
  • Het updaten van de website
  • Social Media posts voor/tijdens/na activiteiten.
  • Promotieactiviteiten ten behoeve van het ledenaantal van Jong Rabo

Wat doen we?

Klinkt een afwisseling tussen communicatie, planning, promotie en creativiteit als muziek in jouw oren? Dan ben je bij de Marcom aan het juiste adres. In deze commissie ben jij het aanspreekpunt voor een of meerdere commissies ter versterking van hun communicatie. Dit kan zijn: creatieve hulp bij het adviseren van communicatie over een activiteit, social mediacampagnes voor/tijdens of na een activiteit en het redigeren van teksten. Doordat iedereen in de commissie zijn of haar eigen commissie heeft als aanspreekpunt heb je veel vrijheid en mogelijkheden om je eigen creativiteit te ontwikkelen. Daarnaast organiseert de MarCom door het jaar heen ook een aantal promotieactiviteiten ter versterking van het ledenaantal van Jong Rabo.

Panel Commissie

 • 3 commissieleden
 • 1 voorzitter 

Als je commissielid wordt in de panelcommissie weet je van te voren niet hoe dat jaar gaat lopen, maar dat je mee gaat denken over belangrijke onderwerpen is zeker! De Panelcommissie heeft namelijk geen vast jaarplan of vaste doelstellingen maar denkt mee met het bestuur van JongRabo daar waar die behoefte er ligt. Zo organiseren we klankbordsessies, halen we input op van onze achterban door middel van brainstormsessies of enquêtes en spreken we veel stakeholders binnen de organisatie. Duurzaamheid, Persoonlijke ontwikkeling, CAO, future of work, safety & inclusion, de toekomst van de coöperatie, van alles aan onderwerpen komt langs. Sluit je aan bij de panelcommissie weet je zeker dat je je netwerk kan verbreden en mee kan helpen JongRabo op de kaart te zetten door echt impact te maken!

Business Change commissie

 • 3 commissieleden
 • 1 voorzitter

De Business Change commissie is de stem van Jong Rabo voor de top van de bank. We denken niet alleen mee maar challengen de leiders van de bank ook op onderwerpen als duurzaamheid, millennial issues of actuele gebeurtenissen binnen Rabobank of de wereld om ons heen. We willen graag iets teweeg brengen bij de leiders en ze laten zien wat wij als jonge mensen binnen deze bank denken. Wij organiseren inspirerende sessies waarbij de dialoog tussen Jong Rabo leden en de top van Rabobank centraal staat. Deze sessies zijn creatief en vernieuwend en we proberen een open en constructief gesprek te stimuleren. Ook volgend jaar gaan we graag weer in gesprek met onze leiders!

Regiocommissie Noord

 • 3 commissieleden
 • 1 voorzitter

De sfeer in Regiocommissie Noord is enorm gezellig. We zijn allemaal trotse Jong Rabo leden met ambitie en gaan recht op onze doelen af. Terwijl we gave activiteiten organiseren en mooie samenwerkingsverbanden aangaan, lachen we ook nog eens heel wat af met elkaar en houden we elkaar scherp. Dit doen we door kritisch te zijn in de keuzes die we maken en goed te evalueren na iedere activiteit. Daar leren we met z’n allen echt van. Het leukste aan het organiseren van activiteiten is te starten bij nul, om vervolgens creatieve ideeën te bedenken, zoals ‘Kamperen bij de boer’ of juist buiten de gebaande paden gaan met een activiteit zoals bij EasyToys. We leggen contact met de betreffende partij of organisatie via de accountmanager en betrekken altijd een Noordelijke lokale bank. Als je vervolgens weet dat je programma staat en je de activiteit open kan zetten voor Jong Rabo-leden en onze ambassadeurs, voelt dat gewoon heel vet! Weer een gezellige en leerzame dag voor de boeg waar mensen kennis met elkaar kunnen maken en kennis kunnen delen. Daar doen we het voor!”

Regiocommissie Oost

 • 3 commissieleden
 • 1 voorzitter

Commissie oost staat opgesteld voor de leden in Oost-Nederland. Naast je baan bij de Rabobank, organiseer je samen met gedreven drie andere commissieleden verschillende bijeenkomsten. Een aantal keren per jaar kom je met de commissie bij elkaar om deze fantastische activiteiten te bedenken en uit te werken. Het leuke aan de deze regiocommissie is dat je veel vrijheid hebt. Het hoogtepunt voor in 2019 was het bezoek aan de Europese Centrale Bank (ECB) en Rabobank International (Frankfurt). In 2020 hebben we gave activiteiten georganiseerd zoals een online tuingeluk workshop en een online wereldreis wijnproeven. Ontzettend gaaf als je dat mag organiseren toch? 

Regiocommissie Zuid

 • 3 commissieleden
 • 1 voorzitter

Ben je opzoek naar uitdaging naast je huidige werkzaamheden en wil je graag jouw talenten verder ontwikkelen? Meld je dan nu aan als commissielid of voorzitter voor Regiocommissie Zuid. Samen zorgen wij voor leerzame en gezellige activiteiten voor de leden uit het zuiden van het land. Zo is er een pubquiz, bierproeverij en een online workshop Bossche bollen maken georganiseerd. Niets is ons te gek! Naast dat het in deze commissie altijd enorm gezellig is, dagen we elkaar uit in persoonlijke ontwikkeling. We bespreken waarin we willen groeien en kijken vervolgens samen hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.  Regiocommissie Zuid is de kans om jouw (verborgen) talenten te ontwikkelingen. Waar wacht je nog op?

Regiocommissie West

 • 3 commissieleden
 • 1 voorzitter

Een dag in het leven van een Regio West commissielid.

De hele dag gewerkt en dan ook nog een meeting met je commissie, wat een lange dag wordt dat! Lang, maar niet saai,  daar is het veel te gezellig voor. Wij hebben onze eerste meeting goed gebruikt om elkaar beter te leren kennen (onder het genot van een biertje) en alvast te brainstormen over potentiele activiteiten . De klik was er al snel, waardoor deze eerste meeting pas eindigde na middernacht. Uiteraard is het niet alleen maar één groot feest, er moeten ook mooie activiteiten georganiseerd worden. Bij Regiocommissie West  doe je dat in samenwerking met collega’s uit diverse delen van de Rabobank En juist deze dynamiek zorgt voor een mooi scala aan activiteiten. Denk aan een activiteit bij de A’DAM Tower in Amsterdam in de vorm van  een klantbezoek, een netwerkactiviteit zoals een wijnproeverij in samenwerking met Regiocommissie Oost en een activiteit over consumer behaviour in samenwerking met Too Good To Go. En dat allemaal georganiseerd in een informele setting onder het genot van een hapje en drankje. Regiocommissie West is de place to be.

FLAIRS 2021

 • 1 of 2 commissielid(/leden) afgevaardigd in de interbancaire FLAIRS-organisatie

FLAIRS is hét jaarlijks interbancaire evenement. Je organiseert dit mooie event samen met 8 leden van jongerenverenigingen van andere grootbanken. In 2020 wordt de eerste volledige digitale editie georganiseerd waarbij netwerken, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling onveranderd centraal staat. We zoomen in op wat jou als jonge bankier tegenwoordig bezighoudt, de invloed die je kunt uitoefenen op je eigen werk, maar ook jouw eigen toekomst en de toekomst van de bancaire sector komen aan bod. Volgend jaar zijn we op zoek naar mensen die graag de samenwerking opzoeken met andere banken en die met vernieuwende ideeën komen om FLAIRS 2021 weer tot een onvergetelijk evenement te maken!

Congrescommissie 2022

De vacature voor de congres commissie 2022 opent na het congres van 2021.

Meld je dan aan als commissielid bij Jong Rabo!

“Ik ben ontzettend trots op de vereniging die er nu staat;
passievolle, gedreven mensen die gaan voor hún organisatie en daarmee (Jong) Rabo uniek maken!”

Marijke Klaver – Voormalig voorzitter Jong Rabo