Jong Rabo

Auteur: Jessica White, Bestuur

Je netwerk, CV en leven verrijken? Meld je dan nu direct aan als commissielid bij Jong Rabo!

Lijkt het je leuk om als commissielid of voorzitter bij Jong Rabo aan de slag te gaan? Lees onderstaande, verstuur je aanmelding via deze app voor 1 november ​​​​​​en reserveer donderdagavond 1 december alvast in je agenda. Tijdens deze avond trappen we het verenigingsjaar 2023 af!

Wat ga ik doen in een commissie?

In een commissie bedenk en organiseer je leuke, leerzame en inspirerende activiteiten voor Jong Rabo-leden. Denk aan bedrijfsbezoeken, workshops, borrels, netwerksessies, lezingen, klankbordsessies met groepsdirectieleden, sportactiviteiten en gave trips. Elk jaar is er een scala aan activiteiten dat jij samen met jouw commissieleden organiseert. Bij sommige commissies werk je toe naar één event in plaats van meerdere activiteiten. Zoals het organiseren van het jaarlijks congres, het interbancair evenement FLAIRS of de studiereis. Aankomend jaar organiseer je een goede mix van Nederlandstalige en Engelstalige activiteiten en online en fysieke activiteiten. Bij sommige commissies maak je echte impact door mee te werken aan bijvoorbeeld de strategische speerpunten, promotie of marketing en communicatie van Jong Rabo. In een commissiejaar leer je veel door te doen en samen te werken en breid je je netwerk enorm uit. In bijzondere tijdens als deze doen we een beroep op iedereens verandervermogen en creativiteit. Samen gaan we dit mooie avontuur aan en maken we er een succesvol jaar van!​​​​​​​

Meer lezen over de verschillende commissies? Lees het in de app! Of scroll even naar beneden! 

Wat wordt er van mij verwacht?

  • Als commissielid verwachten we dat je samen met je commissieleden energie en commitment toont om er als commissie een gaaf jaar van te maken met bruisende activiteiten.
  • Als voorzitter ben jij de coach van de commissie. Het zorgen voor een goede teamspirit en samenwerking is erg belangrijk. Samen met jouw commissie brengen jullie activiteiten van begin tot eind tot een succes.

Wat krijg ik hiervoor terug?

  • De kans om je binnen de veilige omgeving van Jong Rabo verder te ontwikkelen, aan de slag te gaan met jouw leerdoelen en de mogelijkheid om (nieuwe) skills te ontdekken en oefenen.
  • Een leerzame en bovenal mooie ervaring. Een waardevolle aanvulling op jouw cv en een goede manier om jouw betrokkenheid bij de Rabobank in de gehele breedte te vergroten.
  • Een mooie aanvulling op jouw (zakelijke) netwerk. Jong Rabo is echt ‘One Rabo’. Je werkt met gemotiveerde mensen vanuit alle organisatieonderdelen.
  • Je levert een actieve bijdrage aan een waardevol netwerk van jonge medewerkers binnen Rabobank en zorgt dat ze met elkaar verbonden blijven, werken aan persoonlijke ontwikkeling en hun mening durven delen over relevante onderwerpen.

Vervolg

Nadat je je hebt aangemeld als commissielid of voorzitter, ontvang je na 14 november een e-mail van het bestuur of jij een plekje hebt weten te bemachtigen.

Heb je een vraag of je aanmelding, de aanmeldprocedure of wil je sparren over de mogelijkheden om actief bij te dragen aan Jong Rabo? Neem dan contact op met Ylona Mak (ylona.mak@rabobank.nl).

Commissies 2023

Afterwork Commissie

Een splinternieuwe commissie in ons aanbod! Als we iets hebben geleerd van de afgelopen twee jaar, dan is het wel: pakken wat je pakken kan buiten lockdown. Onze Corrie kan verrassend uit de hoek komen, dus deze laten we ons niet afpakken. Wij zoeken commissieleden die een legendarisch nieuwe traditie durven op te zetten binnen Jong Rabo, namelijk frequente borrels of social activities door heel het land. Wees geïnspireerd door (Heineken) Rabobank Afterwork of een jaarlijkse pubquiz league ;). Daarnaast nog meer goud in handen van deze commissie, het is aan jullie om het jaarlijkse benefiet, de commissieledendag en avond te organiseren. Jetzt geht's los!

Branding Commissie

De branding commissie is veel meer dan alleen marketing en communicatie! We zoeken zowel creatievelingen als échte Jong Rabo ambassadeurs. Naast het bijhouden van de website, socials en nieuwsbrieven zoeken we enthousiastelingen die Jong Rabo willen promoten. Zo organiseert de branding commissie een promoweek, maar ook lunches voor nieuwe leden. Daarnaast denk je mee over hoe we de Jong Rabo werkvloer nog cooler en onderscheidener kunnen maken dan de traditionele kantoortuin. Geen vlotte pen maar wel een vlotte babbel? Alle skills zijn welkom in deze commissie!

FLAIRS

FLAIRS is hét grootste jaarlijkse interbancaire congres van Nederland, waar jonge en ambitieuze bankiers hun ideeën over de financiële sector delen door middel van prikkelende workshops, presentaties en inspirerende paneldiscussies. Als FLAIRS commissielid neem je samen met een ander Jong Rabo lid ook plaats in een intercompany commissie. Maak jij van FLAIRS 2023 een succes én vergroot je graag je netwerk binnen de financiële sector? Dan zoeken we jou!

GROW! Commissie

Binnen Jong Rabo staat persoonlijke ontwikkeling van onze leden centraal. De GROW! Commissie zorgt voor prikkelende activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van soft- en hardskills van onze leden en ze inspireert om het beste uit zichzelf te halen. Dit kan trainingen, workshops of inspirerende sprekers betreffen. Een onderdeel van het commissiejaar is het succesvolle GROW! weekend, waarin we tijdens een weekend weg met een groep young professionals niet alleen onszelf, maar ook elkaar beter maken. 

Innovatie & Duurzaamheids Commissie

Om als bank onderscheidend en future-proof te blijven, zetten we vol in op duurzaamheid en innovatie. Het doel van de Innovatie & Duurzaamheidscommissie is om Jong Rabo-leden kennis te laten maken met deze thema’s rondom de drie transities waar wij als bank voor staan; De klimaat- en energietransitie, de voedseltransitie en de transitie naar een inclusieve samenleving. We leren zowel van initiatieven in de bank, als van bedrijven, klanten en partners om onze leden te informeren en inspireren.  

Meet your Company Commissie

Wist je dat Rabobank een eigen historicus in dienst heeft? En een eigen huisdichter? Nee? Zo zijn er nog veel meer afdelingen die minder bekend zijn binnen de bank. Meet your Company laat het zien! Als commissielid organiseer je sessies met Groepsdirectieleden of andere toonaangevende collega's waarmee onze leden Rabobank goed leren kennen en hun netwerk vergroten bij verschillende afdelingen. 

Regiocommissie

Wil jij gave bedrijfsbezoeken of excursies in een specifieke regio organiseren? Dan is een regiocommissie wat voor jou! Want Jong Rabo is voor iedereen, van Friesland tot Zeeland. Naast bedrijfsbezoeken ben je vrij in de organisatie van events, dit kunnen ook netwerkactiviteiten rondom ons coöperatieve karakter zijn. Iedere regiocommissie bestaat uit ongeveer 4 leden, afhankelijk van de aanmeldingen kan dat een regiocommissie Noord, Oost, Zuid en West worden of wellicht een regiocommissie Noord, Midden en Zuid.

Sport Commissie

De sportcommissie probeert elk jaar onze leden van hun bureaustoel af te krijgen. Sport is de perfecte manier om elkaar informeel beter te leren kennen! Als commissielid help je met het organiseren van, hoe kan het ook anders, sportieve activeiten. Denk aan de jaarlijkse Jong Rabo Skitrip, het fenomenale zeilweekend, activiteiten omtrent voeding en geest en nader te bepalen letselgevoelige events. 

Studiereis Commissie

De Studiereiscommissie organiseert elk jaar een van de mooiste reizen die je met jouw Jong Rabo collega’s kunt maken. Met een commissie van 5 personen bepaal je het doel van de reis en werk je een gave bestemming met bijbehorend thema uit. Eerder reisden we al af naar Canada, Kenia, Argentinië en St. Louis Amerika. In 2023 zullen we wederom de koffers pakken. Je organiseert deze onvergetelijke reis voor 40 Jong Rabo leden en je draagt zorg voor een inspirerend programma, een uitdagend thema, een prikkelend persoonlijk ontwikkeltraject en gezellige activiteiten.

Videograaf

Ben jij vast geplakt aan je telefoon, post je alles op insta, of ben uren kwijt aan je nieuwe tiktok video? Dan hebben wij de commissie voor jou! Wij willen graag meer foto- en videomateriaal van onze activiteiten om iedereen te laten zien wat wij binnen Jong Rabo nou allemaal doen! Wij zoeken hiervoor 1 tot 2 commissieleden (met een eigen camera) die ons hiermee willen helpen! 

Congres 2023/24

De vacature voor de Congrescommissie 2024 opent na het congres van 2023. 

Enthusiast? Motieveer voor 1 november via deze app en wellicht tot snel!

Inschrijvingen Jong Rabo commissies 2023 nu open!

"Door onze leden in contact te brengen met jongeren van andere verenigingen worden ze uitgedaagd om out of the box te denken,
dat resulteert in leerzame multidisciplinaire bijeenkomsten met een prachtige dynamiek!”

Yannick de Rooij – Voormalig voorzitter Jong Rabo