Jong Rabo

Auteur: Sasja van Ravens, Bestuur

Aan alle Jong Rabo leden, Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen gaat het (om de woorden van de premier Mark Rutte te gebruiken) met de coronacijfers niet goed. Dit is aanleiding geweest voor een nieuwe persconferentie met verscherping van de maatregelen. In dit artikel lees je wat deze nieuwe maatregelen betekenen voor de komende Jong Rabo activiteiten.

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben wij ons steeds gehouden aan de richtlijnen vanuit Rabobank en het RIVM. Deze aanpak houden we aan. Wij gaan af op de feiten, actuele berichtgeving en houden ons aan de richtlijnen zoals deze gesteld worden.

Fysieke activiteiten vanaf 1 september

Vanaf 1 september organiseren we weer fysieke activiteiten. Vanuit de regering wordt opgeroepen om alleen naar locaties te gaan waar de anderhalve meter en andere maatregelen goed nageleefd kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn horeca, vergaderlocaties e.d. Hier letten we bij het organiseren van activiteiten dan ook extra op. Dit betekent dat als we een activiteit fysiek organiseren, je ervan uit kunt gaan dat de locatie geschikt is om aan alle regels te voldoen.

Goed om te weten: we organiseren vanuit Jong Rabo voorlopig geen borrels na afloop van fysieke activiteiten.

Ga je naar een fysieke activiteit? Houd je dan aan de volgende maatregelen:

 • Zorg dat je desinfectiegel bij je hebt.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte.

Heb je één van deze onderstaande klachten? Blij dan thuis.

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of koorts
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
 • Als iemand binnen het gezin of huishouden ook koorts en/of benauwdheid heeft.

De dag van morgen kan zo weer totaal anders kan zijn. Heb je je aangemeld voor een fysieke activiteit, onthoud dan altijd dat bij het aanscherpen van de maatregelen de activiteit kan worden gecanceld of online wordt georganiseerd.  

Tot slot willen wij al onze leden bedanken voor het enthousiasme voor Jong Rabo tijdens deze coronacrisis. Het is geweldig om te zien dat jullie de afgelopen maanden in grote getalen aanwezig waren bij onze online activiteiten. We kijken ernaar uit om de komende maanden nog meer gave (online) activiteiten te organiseren en jullie daar te verwelkomen. 

Wij hopen je snel te zien bij één van onze toekomstige activiteiten. In de tussentijd: zorg extra goed voor jezelf én voor elkaar. De gezondheid en veiligheid van onze leden staan voorop!

Mocht je vragen hebben, laat het ons weten via secretaris@jongrabo.nl.

Hartelijke groet,

Sasja van Ravens
(Bestuurslid Voorzitter)

Coronavirus update 22-8

"Door onze leden in contact te brengen met jongeren van andere verenigingen worden ze uitgedaagd om out of the box te denken,
dat resulteert in leerzame multidisciplinaire bijeenkomsten met een prachtige dynamiek!”

Yannick de Rooij – Voormalig voorzitter Jong Rabo