New Year, New Cooperative Me: turn your good intentions into actions!

  15:30 uur
  UC Plein-S,
  Cooperative Impact Commissie
  Nederlandstalig

  • coöperatief
  • impact
  • voornemens
Kennisverbreding Persoonlijke ontwikkeling

Note: The event will be held in Dutch as the participating charities focus on a Dutch speaking target audience. 

Wil jij dit jaar meer impact maken, meer betekenen voor anderen en de maatschappij? De Coöperatieve Impact Commissie daagt je uit om je goede voornemens te omarmen en ze om te zetten tot actie!  

Benieuwd hoe jij impact kan maken? Laat je op 8 februari inspireren door verschillende organisaties met social impact. Onder het genot van een drankje en snack vertellen sprekers van de VoorleesExpress, Make a Wish, Possibilize en Bank voor de Klas wat zij doen om de wereld een stukje mooier te maken en laten ze je zien dat het in de praktijk brengen van je voornemen slechts een geringe inspanning is met een hoge ROI! Je kunt dit jaar zelfs een dag verlof aanvragen om iets goed te doen voor de maatschappij, dus wat houd je nog tegen?! Maak van 2024 een mooi jaar voor jezelf én anderen! 

Programma: 

15.30 Inloop met drankje en snack 

15.45 Laat je inspireren door de sprekers en stel al je vragen over impact maken 

16.45 Afsluiting  

Optioneel: napraten en plannen maken in de Old Dutch (op eigen kosten) 
 

De organisaties: 

VoorleesExpress:
Kinderen in Nederland hebben nog steeds ongelijke kansen. Ook al zijn ze even slim, het gezin waar een kind uitkomt bepaald vaak hun successen in het onderwijs wanneer ze niet goed kunnen lezen of schrijven. VoorleesExpress verspreidt taalplezier. Als netwerk van vrijwilligers zetten ze zich in om gezinnen vertrouwen te geven in hun taal, en de drempel naar taal en taalontwikkeling te verlagen door voor te lezen en taal te stimuleren in gezinnen waar dit niet vanzelfsprekend is. VoorleesExpress - vrijwilligerswerk vol taal- en leesplezier | VoorleesExpress » Vrijwilligerswerk vol taal- en leesplezier 

Make A Wish: 
Wist je dat Rabobank medewerkers kunnen via hun ontwikkelbudget zich inschrijven voor de opleiding Skills by Wishes van Make a Wish? Door jouw oplossingsvermogen te ontwikkelen in complexe situaties aan de hand van een praktijkopdracht met zingeving. Namelijk het vervullen van de liefste wens van een ernstig ziek kind. Ook kan je je als vrijwilliger aansluiten bij Make a Wish, daar vertellen ze graag meer over op 8 februari. Make-A-Wish Nederland (makeawishnederland.org) 

Possibilize:
Possibilize verbindt, inspireert en activeert mensen om te denken en handelen in mogelijkheden, in iedere situatie. Dat doen ze door creatieve projecten te realiseren waarin beperkingen een inspiratiebron vormen, denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een festival waarbij alle zintuigen worden geprikkeld waardoor mensen die doof of slechthorend zijn ook kunnen genieten van een muziekfestival.  home - Possibilize 

Bank voor de klas: 
Met Bank voor de klas werken de verschillende Nederlandse banken samen om kinderen en jongeren tussen 10 en 18 jaar te leren over geld. Bankiers van onder anderen de Rabobank bereiden met gastlessen op basis- en middelbare scholen kinderen voor op financiele zelfstandigheid. Collega Henk Veldman, als productmanager betrokken bij Bank voor de klas, komt graag vertellen over het dit project zodat we straks als Young Rabo-ers onze kennis met de volgende Young(e) generatie kunnen delen. Home - Bank voor de Klas 

Houd er rekening mee dat we een no-show regeling van €7,50 hanteren als je annuleert zonder geldige reden na 1 februari.  

Aanvang: donderdag 8 februari 2024 om 15:30
Organiserende commissie Cooperative Impact Commissie
Inschrijven vanaf: dinsdag 23 januari 2024 om 12:00
Inschrijven t/m: donderdag 8 februari 2024 om 15:00

UC Plein-S - Croeselaan 18,

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.

"Empowerment van onze leden hebben we laten zien door hen een podium te geven en de klankbordrol als vereniging te versterken. Op die manier dragen wij bij aan de ontwikkeling van Rabobank én die van onze leden.”

Marijke Klaver – Voormalig voorzitter Jong Rabo